GolgeDergi's avatar

GolgeDergi

Gölge
172 Watchers60 Deviations
33.9K
Pageviews
Gölge e-Dergi, kolektif hazırlanan, isteyenlerin yazılarıyla çizimleriyle iştirak edebildiği, internet üzerinden ücretsiz olarak okunabilen bir e-dergi. 82. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık çalışmanın ardından masa üstünüzde…
Dergiyi pdf veya internet üzerinden okuyabilmek için bağlantıları vermeden önce 82. sayının içeriğinden de bahsetmeli…
Bu sayının kapağı Ömer Tunç’tan geldi.
Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Varol Gökdamar’dan yedinci bölümüyle maceraya devam eden “Kagan”, Bora Orcal'ın yazıp çizdiği ''Cin Ali Raporları'' üçüncü bölümü ile davam ediyor.Meriç Kocatürk’ün yazdığı ve Ali Cem Güngör’ün çizdiği “Death League”,Mehmet Kaan Sevinç'in yazıp çizdiği ''Manga Macera''
Bu sayının öyküleri; Can Çelikel’den “Amatör İşi”, Özgür Serdar Altunoğlu’ndan “THK-13BR Uçan Güve”. Bununlar birlikte tefrikalarımız devam etmekte bu ay. Sadık Yemni’nin “Yapay Zeka Dizisi” adlı altında ilk bölümünü yazdığı “Fikrimin Kara Deliği”, Kıvılcım Arduç’tan “Günahların Bekçisi-2”, ben de “Ateş Behiye” tefrikasının ikinci öyküsü “Kefe Köle Pazarı Yolunda”yı yazdım.
Öykü illüstrasyonları; Enver Gökhan Altun, Özgür Serdar Altunoğlu, Eren Ersoy ve Mehmet Kaan Sevinç’ten.
Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Cevher Karakoç’tan, “Witch King’in Kıyım Yemini” ve “Büyük Elf Göçü”.
Ahmet Yüksel abimiz bu sayıda da bizi röportajsız bırakmadı sağ olsun. “Büyücü Tekir” romanıyla tanınan ve bundan hareketle “Bir Zamanlar Sahada” adıyla çizgi romana dönüştürülen yazar Bülent Sağman, “#dirençizgiroman” adlı Gezi Parkı Direnişi’ni anlatan çizgi romanın editörü Can Yalçınkaya ve “Free Comic Books Day ya da Beleş Çizgi Roman Günü” ile alakalı olarak Arkabahçe’den Ahmet Kocaoğlu’ya yaptığı röportajları okuyacağız.
Emrah Çıldır da “Zahiri’de Beleş Çizgi Roman Macerası”nı anlattı.
Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir önceki sayıda bahsettiği 25. Yaşını kutlayan “Ankara Uluslararası Film Festivali”nden gözlemlerini ve yarışma sonuçlarını aktardı.
Yazarının kaleminden bölümümüzü bu ay “Kalsedon Serisi 1-Karanlığın Yükselişi” kitabının yazarı Oktay Bayram’a ayırdık.
Alp Bilgin’in kaleminden “Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri” incelemesini de bu sayıda okuyacağız.
Bu ay gerek kitaplar ve çizgi romanlarla alakalı gerekse etkinliklerle alakalı bazı haber yazıları yazdım. Etkinliklerde bu yıl ikincisi düzenlenen GİO Ödül Töreni’nden bahsettim. Kitaplarda ve çizgi romanlarda Devrim Kunter’in Seyfettin Efendi’sinin yurtdışına açılması mevzusuna ve Murat Başekim’in yeni öykü kitabı “Hayal Et Hikayeleri”ne değindim. Bunun haricinde Ramazan münasebetiyle, bazı fantastik içerikli Karagöz-Hacivat oyunları üzerine bir inceleme kaleme aldım. Yine Kahraman Özçelik’in Soma Faciası ile alakalı bir  illüstrasyon hazırladı mevzunun ufak bir hatırlatmasını yaptık.
Bu sayının arka kapağını Eren Ersoy çizdi.

Dergiyi indirip okumak için:  www.mediafire.com/download/c66…
Dergiyi internetten okumak için:issuu.com/golgedergi/docs/golg…
Dergi arşivimize ulaşmak için: issuu.com/golgedergi
Facebook grubumuz için: www.facebook.com/groups/golgee…
Bize; golgedergimail@gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…
Gölge e-Dergi Editörü
Mehmet Berk Yaltırık
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
issuu.com/golgedergi/docs/golg…
‘Bir Cinayet Tanığı’ konulu Gölge e-Dergi’nin öykü sayısını Berkin Elvan’a ithaf ediyoruz.
Bu sayının kapağı Volkan Akmeşe’den geldi.
Bu sayıda yer alan öyküler Ozan Bayar’dan 70 Milyon, Alper Kaya’dan Altın Dokunuş, Soner Işıksal’dan Android Sanatı, Manolya Küçük’ten Seni Gördüm, Sevil Bayrak’tan Bir Cinayeti İzlemek, Murat Başekim’den Cinayeti Gördüm, Adil Öztürk’ten Cinler Cengi, Can Çelikel’den Nihilist Canavar, Atab...erk Bozkurt’tan O’nun Ağzından, Mümin Can’dan Okyanusun Gözlerine Yolculuk, Erol Çelik’ten Öfke Raporu, Pınar Ebru Akbaba’dan Bir Karakol Tanığı, Gökcan Şahin’den Pozitronik Aşk, Mehmet Berk Yaltırık’tan Romalı Kalisto, Altuğ Can Onat’tan Ruh Hırsızı, Mahmut Kaan Yüksel’den Sessiz Tanık Yoktur, Arzu Yazıcı’dan Sessizliğin Tanıklığı, Serdar Burak Yıldız’dan Soluk, Sadık Yemni’den Baştanık, Zeynep Esra’dan Sonsuza Kadar, Mehmet Kaan Sevinç’ten Cinayeti Gördüm
Bu sayıda yer alan illüstrasyonların çizerleri Zeynep Zeze, İlker Yatı, Kaan Karacaova, Ömer Kahraman Özçelik, Hüseyin Esen, Başak Çetinkaya, Cem Çevikayak, Ebru Baş, Erdinç Kaftan, Mert Tanır, Nida Yiğitler, Coşkun Kuzgun, Büşra Akbulut, Buğra Batuhan Berah , Hasan Beder, Eren Ersoy, Ömer Gazi Yılmaz, Mehmet Kaan Sevinç ve Gülhan D Sevinç.
Gölge’nin redaksiyonunu Ceren Çalıcı, grafik tasarımını Gülhan D Sevinç yaptı.
Arka kapak çizerimiz Eren Ersoy
Gölge e-Dergi'yi online okumak için issuu.com/golgedergi/docs/golg…
Gölge e-Dergi arşivi issuu.com/golgedergi
Gölge'yi facebook'ta takip etmek için www.facebook.com/groups/golgee…
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Gölge'de çizgi roman yapıyoruz. Siz de katılmak isterseniz çizgi romanınızla 1 marta kadar gölge'ye bekleriz...
www.facebook.com/events/601024…

issuu.com/golgedergi/docs/firt… Sizin için bu ay özel sayı olarak 'Bir amatörün keşif hikayesi' diyebileceğimiz Çapa Çizgi Roman Grubu'nun üyesi Hakan Tacal'ın 1992-1994 yılları arasında fanzin olarak yayınladığı Fırtına çizgi romanını Gölge e-Dergi olarak arşivimize katıyoruz.
"Şimdi Bakıyorum'da bilim kurgu türüne hayranlığım bu hikayeyi her heveskarın koyacağı şeylerle doldurmama yol açmış. 'Kötü kalpli bilimadamı', 'gizli merkez', 'esirleri taşıyan gelişkin uçan taşıtlar', 'ışın silahları', 'robotlar', ekranlarından emir dağıtan kötü adamlar'. Yıl 1992'ydi ve henüz hikayelerimde deliler ve canavarlar yoktu."
Hakan Tacal'ın Fırtına'sını online okumak için issuu.com/golgedergi/docs/firt…
Hakan Tacal'ın Fırtına'sını masa üztünüze indirmek için
www.mediafire.com/view/icqil9l…
Gölge'ye Facebook'dan ulaşmak için www.facebook.com/groups/363571…
Gölge editörüne diyecek bir sözünüz varsa golgeedit@gmail.com
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In

Golge 75. sayi

2 min read
Deviantart'dan bir avuç arkadaşla Gölge'nin ilk sayısını çıkarttığımız günleri hatırlıyorum da bakın 75. sayı olduk...
Bu sayının kapağı Volkan Akmeşe’nin.
Çizgi romanlar Firuz Kutal, Volkan Akmeşe, Onur Diler, Hazal Yayalar, Büşra Akbulut, Anıl Şahal, Bora Orcal’dan geldi.
Bu sayının hikâyelerini Sadık Yemni, Mehmet Berk Yaltırık, Ege Görgün, Erol Çelik, Oğuzhan Oğuz, Abdullah Derin, Can Çelikel, Onur Bayrakçeken, Öznur Baycan ve Emre Taş yazdı.
İllüstrasyonlarını Mehmet Kaan Sevinç, Naci Yavuz, Devrim Kunter, İlker Yatı, Büşra Akbulut, Ebru Baş, Erdinç Kalafat, Zeynep Zeze, Enver Gökhan Altun, Ahmet Şahin çizdi.
Bu sayıda Kemal Gökhan Gürses’le “Ya ameliyatlı yerime gelseydi” çizgi romanını, Galip Dursun’la Anadolu Korku Öyküleri 2 ‘yi konuştuk.
Yazarının kaleminden Serdar Yıldız kitabı İllet’i, Kayhan Demir Korku Kampı’nı anlattı.
2013 New York Comicon macerasını Tunç Pekmen, Black Lagoon animesini Aslan Kızılçay, 2013 yılında çizgi romandan sinemaya aktarılan filmleri Hakan Tunga Kalkan, Legend Of Korra’yı Melahat Yılmaz, Gezici Festivali Hasan Nadir Derin yazdı.
Okumak yine size düştü. Gölge'yi online okumak için
issuu.com/golgedergi/docs/golg…
Gölge'yi masa üstünüze indirip saklamak için www.mediafire.com/view/26c55yf… Gölge e-Dergi Özgün ve özgür içerikli tam bağımsız bir yayındır. Ulaşmak için golgeedit@gmail.com
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In

Yeni sayilar

1 min read
Arkadaşlar Gölge Aralık sayısı için yazı-çizi kabulü bitmiştir. Ocak sayısı için öykü yollayacaklar 10 aralığa kadar, sinema,kitap, anime, manga yazacak arkadaşlar i15 aralığa kadar, çizgi roman gönderecek arkadaşlar da 20 aralığa kadar yazı-çizimlerini golgeedit@gmail.com a yollayabilirler. Gölge e-Dergi'yi yeniden kurcalamak isterseniz issuu.com/golgedergi bütün sayılarımız burda...

Gölge e-Dergi olarak çizgi roman da yayınlıyoruz. Lütfen siz de içinizdeki yaratıcı gücü ortaya çıkartıp 3 sayfa 5 sayfa 7 sayfa hadi bilemediniz 11 sayfalık çizgi romanlar çizip yollayın... Türkiye şartlarında çizgi roman gerçekten çok zor bir şey istiyoruz. Yine de tüketmek yerine üretmek Türkiyemizin ihtiyacı. mail adresimiz golgeedit@gmail.com kolaylıklar diliyoruz...
Join the community to add your comment. Already a deviant? Log In
Featured

Golge e-Dergi Temmuz 2014 Sayi 82 by GolgeDergi, journal

Bir Cinayet tanigi by GolgeDergi, journal

Cizgi romancilara ozel... by GolgeDergi, journal

Golge 75. sayi by GolgeDergi, journal

Yeni sayilar by GolgeDergi, journal